Turizem na podeželju

Turizem na podeželju

Področje ponuja raznovrstne nastanitve

Turizem na podeželju


Turizem na podeželju Frank - Ozmec****

Slamnjak 33
9240 ljutomer
f. +386 2 584 96 66

Izletniška turistična kmetija z nastanitvijo obratuje od leta 1983, kapaciteta 60 sedežev. Ponujamo tudi 17 postelj v 7 sobah, ki so uvrščene v najvišjo kategorijo 4 jabolk, možnost nočitve tudi za osebe s telesnimi motnjami. Na voljo je tudi čajna kuhinja ter brezplačni internetni dostop za vse goste. Na kmetiji lahko tudi pasete konje nato pa se v vročih dneh okopljete v našem ribniku in prespite na seniku. Če imate voljo, lahko tudi pomagate pri raznih kmečkih opravilih (trgatev, buče, krma, itd.). Kmetija obdeluje 7 ha vinograda, v katerem imamo sorte laški rizling, renski rizling, šipon, rumeni muškat ter modro frankinjo, kateri se že od leta 2005 ne škropijo s herbicidi. Pridelujemo pa tudi penine po klasični metodi. Vinograd in njive pa obdelujemo po integriranih smernicah in se tako uvrščamo med okolju prijaznejše kmetije.Turizem na podeželju Jureš***

globoka 14
9240 LJUTOMER

Sredi razgibane pokrajine med vinogradi stoji na vrhu hribčka, od koder seže pogled na sosednjo Avstrijo, Madžarsko in Hrvaško ter po Prekmurju, Turistična kmetija Jureš. Naša kmetija, ki je v rustikalnem stilu, razpolaga s petimi dvoposteljnimi sobami in enim apartmajem s čajno kuhinjo. Vse sobe imajo lasten tuš, WC in brezplačen dostop do interneta. Znani smo po pridelovanju vina (traminec, sauvignon), ki ima poleg kasaškega športa v družini dolgoletno tradicijo. Nudimo kosila, večerje, obletnice,… po predhodnem naročilu za večje in manjše skupine. Zimsko-letni vrt sprejme do 60 oseb, prav tako terasa. Možen je tudi ogled in degustacija s prleško jüžino v vinski kleti iz leta 1939. Prodajamo tudi odprta in buteljčna vina. Odrto imamo celo leto, ker želimo razvajati goste s prleškimi specialitetami.


Turizem na podeželju Tompa****

stara cesta 12f
9240 ljutomer

Na Stari Cesti, na griču ob regionalni cesti Ljutomer-Ormož se nahaja TURIZEM NA PODEŽELJU TOMPA S PRENOČIŠČI. Najdete nas v podeželskem okoljusredi goric, z letne terase se razprostira čudovit pogled na prleško pokrajino, kjer lahko uživate v miru, neokrnjeni naravi ob kulinaričnem razvajanju z domačimi jedmi sezonskih sestavin, lokalnih pridelovalcev ob odlični domači kapljici. Izjemen ambient vinske kleti popestri različna praznovanja z degustacijami za skupine ali posameznike. Lahko sprejmemo do 60 oseb za kosila ali različna slavja, pripravljamo nedeljska kosila. Pričakujemo Vas v novo zgrajenih, prijetno opremljenih 6 sobah, ki imajo skupno 16 ležišč s klimo, TWC, TV, hladilnikom, teraso, čajno kuhinjo, internetom, savno… NAJVIŠJA KATEGORIJA 4 JABOLKA


Turizem na podeželju Stari hrast****

radomerje 3
9240 ljutomer

Naša kmetija se nahaja pod vznožjem Jeruzalemskih goric v Radomerju. Nudimo 7 – 5 oziroma vikend pakete s kopanjem ali brez in vinsko degustacijo. Na razpolago je tudi finska savna. Pričakujemo vas s čudovito družinsko ponudbo - pristnimi prleškimi dobrotami s pridihom modernih prehrambenih trendov. Organiziramo razne poroke, družinska slavja, obletnice, zaključke, martinovanja, kosila za skupine, nedeljska kosila. Ponašamo se s številnimi odličji in priznanji na področju kulinarike in naših vin. V novo zgrajeni degustacijski kleti vam organiziramo degustacije od tri do sedem različnih vzorcev s prigrizkom ali brez.Turizem na podeželju Vrbnjak

kuršinci 19
9243 mala nedelja
Odpočijte se v lično opremljenih ogrevanih in klimatiziranih apartmajih  z  internetom  in satelitsko televizijo. Na voljo so vam trije apartmaji z dvoposteljnima sobama in dnevnim prostorom, kuhinjo in kopalnico ter wc-jem. En apartma s tremi dvoposteljnimi sobami, dnevnim prostorom s kaminom, kuhinjo in kopalnico ter z WC-jem.
  

Čebelarstvo in turistična kmetija Šalamun

Banovci 5a
Veržej
V marcu 2008 smo odprli vrata nove turistične kmetije s sodobno opremljenimi tremi apartmaji in sedmimi sobami, le 100 m od Term Banovci. Sobe so dvoposteljne z možnostjo dodatnega ležišča, apartmaji pa že imajo dodatno ležišče. V vsaki sobi in apartmaju je kabelska televizija in internetna povezava. 

Turizem na podeželju Dervarič

Kopriva 17
9240 Ljutomer
Turizem na podeželju Dervarič je družinski obrat štiričlanske družine Dervarič, ki sicer živi v Dolnji Bistrici. Za ureditev turizma na podeželju smo se odločili zato, ker želimo z gosti deliti zadovoljstvo, ki ga čuti človek, ko si vzame trenutek zase ter uživa v naravi, vinu ter domači hrani. Turizem na podeželju smo uredili v domačem stilu, posebnost pa je šank turizma na podeželju, ki je narejen iz stare preše.


Turizem na podeželju Hlebec ****

Turistično vinogradniška kmetija Hlebec
kog 108
2276 kog

Družina Hlebec ima v lasti preko 35.000 žlahtnih trt sort chardonnay, sauvignon, renski rizling, muškat otonel, laški rizling in tradicionalni šipon. Po bogato založeni vinski kleti vas popeljeta na degustacijo po svetu čudovitih okusov najkvalitetnejših vin popeljeta sommelierja Milan Hlebec st. in Milan Hlebec ml.  V domačem okolju Turistično vinogradniške kmetije Hlebec imajo na voljo sedem udobnih, v domačem stilu opremljenih, sob za skupno 17 oseb. Postrežejo vam z izbranimi domačimi jedmi in s tradicionalnimi lokalnimi specialitetami, kot so meso iz tunke, domača zaseka, prava domača gobova juha, pečena raca, domače klobase, krvavice in druge doma pripravljene jedi. Zagotovo pa morate poskusiti tudi gospodinjine nepogrešljive prleške pogače iz domače ajde, zelja, buč ali jabolk. Vsa hrana je domačega izvora!


Turizem na podeželju Puklavec****

zasavci 21
2275 miklavž pri ormožu

Na Turizmu na podeželju Püklavec lahko postrežemo hkrati šestdesetim gostom. V naših prostorih se bodo počutili domače, zbrano družbo pa po želji razveselimo tudi z glasbo. Za vse, ki so potrebni počitka, so pripravljene štiri sobe za osem do dvanajst oseb. Vse imajo svoje kopalnice in seveda prečudovit razgled na okoliške hribe. Turizem na podeželju Puklavec vam ponuja zraven izvrstnega vina tudi druge dobrote, pridelane na naši kmetiji. Naša kulinarična ponudba za goste je zelo pestra. Posebnost naše kuhinje je prav gotovo domači puran, pečen v krušni peči ali martinova gos, pripravljena po domačem receptu. Prav tako nikoli ne manjka slaščic za najzahtevnejše sladokusce.


Turizem na podeželju Sonja Ozmec****

senešci 83
2274 velika nedelja

Na obronku Slovenskih goric, v osrčju Prlekije, med vinogradi in njivami najdete turistično kmetijo  "Sonja Ozmec". Nahajamo se na ormoški vinski cesti VTC 14, mimo nas pa vodita tudi planinska pot in Evropska pešpot. Za naše goste pripravljamo preko celega leta dobre prleške kmečke jedi po naročilu, vedno pa lahko ponudimo domači narezek-meso iz tunke in seveda nalijemo domačega vina, pridelanega v naši vinogradih, ki nam ga nikoli ne zmanjka.