Vinske kleti

Vinske kleti

Vinske kleti

Enoteka Ljutomer

Prešernova ulica 1
9240 Ljutomer

Enoteka nudi degustacije in nakup vina lokalnih vinogradnikov.

VINOrejaKAUČIČ

Gresovščak 6
9240 Ljutomer

Mimoidočim nudimo degustacije ter tudi možnost spoznavanja vinogradniških del, kakor tudi možnost skupinskih delovnih akcij v vinogradu. Ob tem pa še spoznavanje prleške kulinarike. Vsi člani družine so tudi ponosni Prleki in promotorji Prlekije, zato je, kot radi poudarijo, njihovo vino "pravo prleško!".

Vinogradništvo Krainz


ILOVCI 309240 LJUTOMER

Posestvo Krainz obstaja že od 19. stoletja. Leta 1946 nacionalizirano in medtem v naravi vrnjeno posest je leta 2002 prevzel pranečak ustanovitelja, dr. Peter Weigl. Več kot 24 ha vinogradov od tedaj postopoma obnavljajo in prilagajajo sodobnim kriterijem. Na meter globoki prhlici uspevajo sorte sauvignon, renski rizling, sivi pinot, chardonnay, laški rizling, šipon, beli pino, traminec, modri pino in modra frankinja. Sodobne metode kletarjenja, povezane z odlično lego področja Ljutomer – Jeruzalem dajejo izrazito prepoznavna vina.

P & F Jeruzalem Ormož 


Kolodvorska cESTA 112270 ORMOŽ
Zidanica malekSvetinje 222259 ivanjkovci


Ob vinski cesti med Svetinjami in Jeruzalemom sredi čudovitih Jeruzalemskih goric stoji zidanica Malek. V stavbi je ogromna preša, pod njo pa lepa obokana klet. Zanimivo je, da je bila zidanica zgrajena okoli hišne kapele, ki je starejša od same zidanice. V njej je ohranjena freska Marijinega vnebovzetja, baročno delo iz prve polovice 18. stoletja. Več kot tristo let stara zgradba, ki so jo nekdanji lastniki uporabljali za prebivališče in gospodarsko poslopje za predelavo grozdja in negovanje vina, je danes preurejena v turistični objekt, ki odpira vrata naročenim skupinam in individualnim obiskovalcem.